Stranden zijn mooi op St.Barth

Voordat we Sint Maarten aandeden, hebben we een stop op Saint Barthlémy, oftewel St. Barth gemaakt. De ankerbaai bij Gustavia was heel ‘swelly’, hobbelig dus. St. Barth is één van de weinige eilanden (net als Guadeloupe) die lange tijd onder Zweeds regiem is geweest. Vandaar de Zweedse namen, zoals Gustavia, van Koning Gustaaf. Maar nu is het een Frans Overzees Gebied, met een speciale belastingvrije status. Daar was niet veel van te merken, want de winkels waren allemaal zeer luxe en extreem duur. Een spijkerbroek van €560,- met een vestje van €2400,- is heel gewoontjes!

St.Barth Blue

Door naar Marigot, aan de ZW kant van Saint Martin, waar opeens een soort reünie van Nederlandse schepen is. De Zahree, Agaath, Grutte Grize, Livingstone, Island Lady, K’dans en Novatrix, ze zijn er allemaal! Ervaringen en tips worden uitgewisseld, en het is een gezellige Koningsdag.

Uitzicht op Marigot Bay vanuit Fort Luis

En er is een feestje met heerlijke cocktails voor Donatien die haar verjaardag voor iedereen viert!

Vanaf half maart zijn er in St.Philipsburg ook allerlei voorrondes en concerten voor Carnaval. Vanaf 1 mei is de de Caribische Carnaval Parade te bewonderen. Het is indrukwekkend. Al vroeg staan we langs de route, en krijgen oordoppen uitgereikt. Hé, handig, maar zouden we die nodig hebben? Ja zeker!! Daar komen de vrachtwagens al met geluidsboxen als torenflats. De bas dreunt laag in onze maag door, maar het is een boeiend schouwspel, al die kleuren, glitter, geluid, veren en dansende deernes. De groepjes danseressen en dansers laten hun heupen swingend draaien op de soca beat.

Carnavals parade in St.Philipsburg

St.Maarten beauty

Mei is ook de maand waarin we afscheid gaan nemen van de Carieb. Het hurricaneseizoen begint eind mei, en dan moet je wegwezen.

De Enjoyster wordt gecheckt, en kleine reparaties gedaan. Een dingetje, maar erg belangrijk: de houder(terminal) van het topwant heeft een haarscheurtje. Dat klinkt misschien niet zo indrukwekkend, maar dat is het wel! Dit moet gerepareerd worden, want we willen de mast niet overboord zeilen! Op zoek naar een rigger, oftewel verstagingenman. In het Franse deel vinden we Patrick, die van alles heeft, en hij belooft het te maken. Wanneer we de tweede keer met de opgerolde verstaging aankomen, heeft hij plotseling allerlei dingen, en wil hij de verkeerde maat meegeven. ‘Maar Patrick, hier staat toch duidelijk 12mm?’’ Nee, dat is een halve inch!’ roept hij, en hij duikt achter in een container en komt met een verkeerde terminal naar buiten. ‘Geen duim? Deze dan!’ En hij geeft een 10mm terminal aan. ‘Dit is ook geen 12 mm….‘ Plotseling is hij ontzettend kwaad, en moeten we uit z’n zaak verdwijnen! Nou moe, ook lekker.. Daar staan we dan met onze stag. Dan maar naar het Nederlandse deel. We steken met de dinghy de Lagoon over naar de KFG. Maar helaas, wegens Carnaval is alles ook in Simson Bay op 2 mei gesloten. Terug naar het Franse deel over de Lagoon, naar Toby. Hij kan het helaas ook niet repareren, en zegt dat iets verderop Patrick zit, maar daar is nogal moeilijk mee te werken. Goh, ja, zoiets dachten we al! Een geruststelling dat het toch niet aan ons ligt! De dag erop tuffen we weer over de Lagoon (25min!) naar KFG, en daar kan er keurig een nieuwe 12mm terminal aan de stag geperst worden.

Enorme pauwenveren

Azoren Hoog Het weerwindow ziet er goed uit, dus morgen zetten we koers naar de Azoren. Nog wat laatste dingetjes, zoals vers fruit en groente, schaffen we aan om de voorraad weer op peil te krijgen. Met een beetje geluk zijn we over drie weken weer in de lucht. Bermuda wordt weer spannend, want in die driehoek is in het verleden nog wel eens het een en ander verdwenen!

Vliegveld Prinses Juliana is een toeristische attractie, je kunt zelf gezandstraald worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *