Bemanning

De bemanning van de Enjoyster bestaat uit Peter Huurman, kapitein en Myriam Koop, bootsmaatje. Sinds april 2011 zijn zij de trotse eigenaren van deze geweldige Oyster 53 en bevaren vanaf die tijd ook de wereldzeeën.

Peter Huurman

Captain Peter

Captain Peter

Kapitein, koksmaatje en all-round boatmaintainer.

Geboren: Rotterdam, 29 maart 1958. Met varende ouders opgegroeid op en rond het water en dus een met de paplepel ingegoten zeerot. Vanaf 2000 heeft hij z’n eigen zeilbedrijf en van z’n hobby z’n werk gemaakt. Leven aan boord van de  Enjoyster is voor hem een mooie combinatie van zeilen, reizen, tactiek en techniek.

Sterkte: doorzetter, levensgenieter, harde werker en is het naderend onheil graag vóór.

Zwakte: kan nog moeilijk wennen aan de ‘pole pole’ mentaliteit oftewel misschien morgen, volgende week of misschien wel volgende maand.

Myriam Koop

Myriam Koop - Enjoyster SailingGastvrouw, hulp-stuurvrouw en kok.

Geboren: Schipluiden, 4 april 1960. Opgegroeid aan het water en zeer vertrouwd met de éénmanszeilboot Laser radiaal. Nooit gedacht dat ze de wereldzeeën zou gaan bevaren, maar verloor haar hart aan een man die zich dit juist wel had voorgenomen. Jarenlang werkzaam in de gezondheidszorg en een gepassioneerd kok. 8 jaar geleden is er een kookboek van onder andere haar hand digitaal verschenen. Tijdens deze reis verantwoordelijk voor de catering en promotie gemaakt tot roerganger. Reizen en zeilen is een prachtige manier om nieuwe keukens te ontdekken.

Sterkte: ras optimist, creatieve kok en bootsmaatje.

Zwakte: soms iets té optimistisch en een waardeloze visser.