Veelgestelde vragen

Hier onder staat een overzicht van de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag of antwoord er niet bij, neem dan contact op via het contactformulier, of pak de telefoon en bel +31654703090


Hoe is de indeling van de gastenhutten?


De Enjoyster heeft voor de gasten een hut met een tweepersoonsbed en een hut met een stapelbed. Daarnaast is er nog 1 loodskooi. In principe heeft degene die het eerst boekt, de eerste keuze. Je kunt altijd even met ons overleggen.

Wij willen als groep een etappe meezeilen, maar het aantal beschikbare plaatsen is te klein, zijn er nog mogelijkheden?


Voor de meeste etappes geldt een maximum aantal deelnemers van 4. In overleg kan besloten worden om hier van af te wijken. Dit is afhankelijk van de reis. Het absolute maximum is 5 deelnemers.

Ik kan absoluut niet zeilen, mag ik toch meevaren?


Bij elke reis staat een level vermeld. Dit is de globale moeilijkheidsgraad van de reis. Bij reizen met level 1 is geen zeilervaring nodig. Vooral de reizen in het Caribisch gebied zijn uitermate geschikt voor mensen zonder zeilervaring. Level 2 is gemiddeld, een beetje zeilervaring is nuttig. Level 3 is meestal een oversteek. Hier wordt 24 uur doorgevaren, dus ook de wacht gehouden. Hier wordt participatie van de meezeilers verwacht.

Voor Europa is er een mogelijkheid om meerdere etappes achter elkaar mee te varen, is dat voor bijvoorbeeld het Caribisch gebied ook mogelijk?


Uiteraard kunt u meerdere etappes meevaren. Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier én hou de site in de gaten voor aanbiedingen.

Is een zeilvakantie ook leuk voor kinderen?


Een zeilvakantie is heerlijk voor kinderen. Het hangt van het kind en het vaargebied af, wat het beste past. Het Caribische gebied is bij uitstek geschikt om een mooie vakantie door te brengen met kinderen. Vanzelfsprekend moeten de kinderen wel een zwemdiploma hebben.

Waarom een zeiltas voor bagage?


Een flexibele tas is makkelijker op te bergen aan boord. Voor een koffer met harde schaal is geen ruimte.

Kan ik mijn mobieltje aan boord opladen?


Er is in iedere hut een stopcontact met 220 V om mobieltjes etc. op te laden.

Moet ik beddengoed en handdoeken meenemen?


Beddengoed en handdoeken zijn aan boord. Wel vragen wij je zelf voor een badlaken te zorgen.

Hoe voorkom ik zeeziekte?


Er zijn pillen en medicijnen tegen zeeziekte. Wij zullen onze reis zodanig proberen op te bouwen dat je lichaam kan wennen aan de bewegingen van de zee.

Zijn er speciale verzekeringen die ik moet afsluiten?


Enjoyster Sailing adviseert om naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten.

Is er een wasmachine aan boord?


Er is een wasmachine aan boord. Kleine wasjes kunnen gewoon onderweg gedaan worden. Ook wordt regelmatig een haven aangedaan waar de was kan worden gedaan. Kleine handwasjes is natuurlijk helemaal geen probleem.

Is er een internetverbinding op het schip?


We hebben een satelliettelefoon op het schip. Sailmail is een programma waarmee je via de korte golf e-mailberichten kan ontvangen en versturen. Ook dit is aan boord. (zonder foto’s of bijlagen).

Mag ik actief meezeilen?


Ja natuurlijk! Wij vinden het geweldig als mensen actief mee willen zeilen.

Kan ik ook zeilinstructie krijgen?


Peter heeft 12 jaar zijn eigen zeilbedrijf gehad en wil je graag meer leren op zeilgebied.

Zijn er snorkelsetjes aan boord?


Er zijn enkele snorkelsetjes aan boord. Het is natuurlijk altijd prima om je eigen snorkel en flippers mee te nemen.
                                       

Zijn er duiksets aan boord?


Er zijn twee duiksets boord. Duikflessen proberen we steeds gevuld aan boord te hebben. Het is natuurlijk altijd prima om je eigen duikset en flippers mee te nemen.

Heb ik inentingen nodig?


Dat is per gebied verschillend. Wij raden je aan de website www.gezondopreis.nl te raadplegen. Of voor persoonlijk advies langs te gaan bij de GG & GD.

Hoe kan ik contact opnemen met het schip?


Wij hebben een Sailmail installatie aan boord van het schip en kunnen dus mails versturen en ontvangen. Daarnaast kun je altijd proberen of we mobiel bereikbaar zijn. Tel.nr. 06-54 70 30 90 of stuur een mailtje

Uw naam*

Uw e-mailadres*

Onderwerp

Uw bericht

Om CAPTCHA te kunnen gebruiken moet u plugin Really Simple CAPTCHA installeren.